Yenihal Durağına Gelen Otobüsler

Otobüs ulaşım ağı, doğrudan farklı konu başlıkları, durak ulaşım ağı ve daha merak edilen tüm konu başlıklarına adresimiz aracılığıyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Ulaşımın hızlı bir şekilde yerine gelmesi için tüm soru işaretlerinin cevabına ulaşabilirsiniz. Sizin için Yenihal Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Yenihal Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Yenihal Durağına Nasıl Giderim?

Genellikle Yenihal durağından en fazla geçen otobüs hattı: 75O Otobüs Hattı (Otogar – Mecidiyeköy) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Yenihal durağından geçerler: 83O Otobüs Hattı (Taksim – Otogar / Ring) ve 76O Otobüs Hattı (Avcılar Cihangir Mah.)ve

İstanbul’un Genel Özellikleri ve Bilinmeyenleri

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

Dijital İstanbulkart, İstanbul metropolitan bölgesindeki tüm şehir içi otobüs, tekne, metro, füniküler ve vapurlarda kullanılabilir. İstanbul içinde ve Ankara, İzmir gibi Türkiye’nin diğer illerinde özel şirketler tarafından sağlanan toplu taşıma hizmetlerinde de kullanılabilir.

İstanbul’a İlk Kez mi Geliyorsunuz?

İstanbul her anlamda çok ilginç bir şehir. Şehir 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

Böyle büyük bir altyapı projesinin inşası herhangi bir ülke için emsalsizdir, ancak daha önce Paris ve Londra gibi diğer şehirler tarafından başarı ile yapılmıştır. Metro sistemi bu şehirler tarafından da başarıyla kullanılmıştır ancak İstanbul’un yukarıda bahsedilenlerden farklı bir coğrafi konuma sahip olacağını da unutmamak gerekir; bu nedenle benzersiz coğrafyası ve topografyası nedeniyle (yani yedi tepe var) bu kadar geniş bir ağ oluşturmak daha zor olacaktır.

Neden Toplu Taşıma Kullanmalı?

Toplu taşıma kullanmanız şiddetle tavsiye edilir. İstanbul’daki toplu taşıma sistemi kapsamlı ve güvenilirdir.

İstanbul’da trafiğin büyük bir sorun olduğunu ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşandığını unutmayın. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

 

Leave a Comment

Support