Dr. Cemil Fevziye İöo Durağı ve Geçen Otobüsler

Selamlar, İstanbul içinde ulaşım ağı ve durak – otobüs hatları hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Ulaşımın zorluklarına karşı hızlı bir şekilde mücadele etmek için doğru araçlardan destek almayı denediniz mi? Cevabınız evet ise kesinlikle adresimize göz atabilirsiniz. Sizin için otobüs hatları ve duraklar hakkında detaylı bilgilendirmeler yapmaya devam ediyoruz. Sizin için Dr. Cemil Fevziye İöo Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Dr. Cemil Fevziye İöo Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Dr. Cemil Fevziye İöo Durağına Gelen Otobüsler?

Genellikle Dr. Cemil Fevziye İöo durağından en fazla geçen otobüs hattı: MK92 Otobüs Hattı (Yenimahalle – Göztepe Metro / Ring) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Dr. Cemil Fevziye İöo durağından geçerler: 92Ş Otobüs Hattı (Yeni Mahalle Metro/Ateştuğla – Mecidiyeköy) ve MK92 Otobüs Hattı (Yenimahalle – Göztepe Metro / Ring)ve

İstanbul Hakkında Merak Edilenler

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

İstanbulkart, 31 Aralık 2019’dan 31 Mart 2020’ye kadar herhangi bir zamanda satın alınabilir. Daha sonra satın alınamaz ve 4 TL (İstanbul’da kalmıyorsanız 5 TL) ücret ödenerek yenilenmesi gerekir.

İstanbulkart’ı kullanabilmek için halk otobüsü veya tramvaya binerken veya metro istasyonuna girerken İstanbulkart okuyucusuna takarak onaylamış olmanız gerekir. Ayrıca otobüs durakları veya metro istasyonlarının yakınında bulunan kiosklarda da doğrulayabilirsiniz. Kartınızı onaylamadan otomatik bir makineye takarsanız, kartınızın süresinin dolduğunu söyleyen bir hata mesajı alırsınız!

İstanbul ve Ulaşım Hakkında

İstanbul her geçen gün büyüyen bir şehir. İstanbul’un nüfusu 1990’dan bu yana yüzde 5, yüzde 1,7’lik bir büyüme oranıyla arttı. Sakinlerinin yaş ortalaması 28 iken, 15 yaşın altındakilerin sayısı 1990’a göre %15 daha azdır.

Ekonomisine gelince, Avrupa ve Asya’nın en önemli merkezlerinden biridir. Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) göre, Küresel Rekabet Edebilirlik Endeksi (GCI) tarafından ilk 10 küresel şehir arasında yer almaktadır. Bu endeks, rekabet edebilirliği sağlık hizmetleri, iş ortamı, altyapı ve yenilik gibi performans göstergeleri açısından değerlendirir.

İstanbul, Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen, New York veya Londra gibi dünyadaki diğer büyük şehirlere kıyasla çok kapsamlı olmayan bir yeraltı sistemine sahiptir. İstanbul’da şu anda faaliyette olan tek metro hattı sadece 2 km uzunluğunda! Yine de bu hat iki kıtayı birbirine bağlar: Avrupa ve Asya, İstanbul Boğazı’nın altındaki bir tünelle. Bu tünel, insanların havaalanlarında veya sınır geçişlerinde gümrük kontrollerinden geçmek zorunda kalmadan Asya’dan Avrupa’ya seyahat etmelerini sağlayacak.

İstanbul’un Ulaşım Sorunu

Şehri yürüyerek gezmek zor olmasa da, çok engebeli ve zor olabilecek birkaç sokak var. En iyi yol, Beyoğlu bölgesinde Boğaz’ın kıyısında yürümektir.

Kışın geliyorsanız Galata’yı Pera ve Sirkeci’ye bağlayan fünikülerlerden yararlanın. Beyoğlu’ndan Taksim Meydanı’na füniküler veya tramvay ile de ulaşabilirsiniz.

 

Leave a Comment

Support