Su Kemeri Durağı ve Geçen Otobüsler

Ulaşım ağı, duraklar ve diğer merak edilen soru başlıklarının cevaplarını vermeye devam ediyoruz.

Duraklar ve yolculuk seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak için adresimizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Hangi duraktan hangi otobüsün geçtiğini detaylı bir şekilde adresimizde gözlemlemeniz mümkün olmaktadır. Sizin için Su Kemeri Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Su Kemeri Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Su Kemeri Durağına Nasıl Giderim?

Genellikle Su Kemeri durağından en fazla geçen otobüs hattı: MK49 Otobüs Hattı (Yunus Emre/ Gazi Mah – Kazım Karabekir Metro / Ring) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Su Kemeri durağından geçerler: 78C Otobüs Hattı (Fenertepe)

Genel Olarak İstanbul Hakkında Şunları Söylemek Mümkündür

Türkiye, Avrupa’nın en popüler turizm destinasyonları arasında yer almaktadır. Arkeolojik alanlar, camiler ve saraylar dahil olmak üzere ziyaretçilerine birçok cazibe merkezi sunmaktadır. Ülke ayrıca Avrupa’nın en güzel plajlarından bazılarını sunuyor. Tüm bunlara ek olarak, Türkiye, ülke çapında seyahat etmeyi kolay ve konforlu hale getiren harika bir toplu taşıma sistemine sahiptir.

Şehirlerarası özel otobüs ağı, ülkenin ulaşım sisteminin bel kemiğidir. Yatar koltuklar ve hostes hizmeti ile donatılmış büyük, konforlu otobüsler, genellikle düzenli olarak tüm büyük nüfus yerleşimlerini birbirine bağlar. Bazı büyük otobüs firmaları, online bilet rezervasyon ve satış sistemi ile tekli koltuk, kulaklık, ücretsiz gazete vb. ile havayolu kalitesinde hizmet sunmaktadır. Atıştırmalık, sıcak yemek, çay, kahve ve son dakika hediyelerinin alınabileceği servis istasyonlarında her üç veya dört saatte bir otobüsler durmaktadır.

İstanbul ve Ulaşım Hakkında

İstanbul her geçen gün büyüyen bir şehir. İstanbul’un nüfusu 1990’dan bu yana yüzde 5, yüzde 1,7’lik bir büyüme oranıyla arttı. Sakinlerinin yaş ortalaması 28 iken, 15 yaşın altındakilerin sayısı 1990’a göre %15 daha azdır.

Ekonomisine gelince, Avrupa ve Asya’nın en önemli merkezlerinden biridir. Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) göre, Küresel Rekabet Edebilirlik Endeksi (GCI) tarafından ilk 10 küresel şehir arasında yer almaktadır. Bu endeks, rekabet edebilirliği sağlık hizmetleri, iş ortamı, altyapı ve yenilik gibi performans göstergeleri açısından değerlendirir.

İstanbul, Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen, New York veya Londra gibi dünyadaki diğer büyük şehirlere kıyasla çok kapsamlı olmayan bir yeraltı sistemine sahiptir. İstanbul’da şu anda faaliyette olan tek metro hattı sadece 2 km uzunluğunda! Yine de bu hat iki kıtayı birbirine bağlar: Avrupa ve Asya, İstanbul Boğazı’nın altındaki bir tünelle. Bu tünel, insanların havaalanlarında veya sınır geçişlerinde gümrük kontrollerinden geçmek zorunda kalmadan Asya’dan Avrupa’ya seyahat etmelerini sağlayacak.

İstanbul’un Ulaşım Sorunu

İstanbul’un Sultanahmet Meydanı, dünyanın en güzel yerlerinden biridir ve İstanbul’a yapılacak herhangi bir gezide mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Meydan tarihi binalarla çevrilidir ve Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii ve Hipodrom gibi çok sayıda cazibe merkezi içerir.

Meydanda ayrıca Sultanahmet’i keşfederken öğle veya akşam yemeği için uğrayabileceğiniz çok sayıda kafe ve restoran bulunmaktadır.

 

Leave a Comment

Support