15 Temmuz Mah. Muh Hattından Hangi Otobüsler Geçmektedir?

Otobüs ulaşım ağı, doğrudan farklı konu başlıkları, durak ulaşım ağı ve daha merak edilen tüm konu başlıklarına adresimiz aracılığıyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Hangi otobüs hangi duraktan geçer? Sizin için 15 Temmuz Mah. Muh Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz 15 Temmuz Mah. Muh Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

15 Temmuz Mah. Muh Durağından Geçen Otobüsler?

Genellikle 15 Temmuz Mah. Muh durağından en fazla geçen otobüs hattı: MK42 Otobüs Hattı (15 Temmuz Mahallesi) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da 15 Temmuz Mah. Muh durağından geçerler: 97 Otobüs Hattı (15 Temmuz Mahallesi – Beyazıt – İtfaiye Okulu / Ring)

İstanbul Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

Türkiye’de toplu taşıma sistemini kart adı verilen akıllı kart ile kullanabilirsiniz. Kart, ihtiyaçlarınıza ve durumunuza bağlı olarak farklı tiplerde mevcuttur. Uçak, otobüs, tren, minibüs (dolmuş veya minibüs) ve metro (büyük şehirlerde) gibi çeşitli ulaşım araçları bulunmaktadır. Öğrencilerin şehir içi ve şehirler arası ulaşımda özel indirim hakkı vardır.

Şehirlerarası özel otobüs ağı, ülkenin ulaşım sisteminin bel kemiğidir. Yatar koltuklar ve hostes hizmeti ile donatılmış büyük, konforlu otobüsler, genellikle düzenli olarak tüm büyük nüfus yerleşimlerini birbirine bağlar. Bazı büyük otobüs firmaları, online bilet rezervasyon ve satış sistemi ile tekli koltuk, kulaklık, ücretsiz gazete vb. ile havayolu kalitesinde hizmet sunmaktadır. Atıştırmalık, sıcak yemek, çay, kahve ve son dakika hediyelerinin alınabileceği servis istasyonlarında her üç veya dört saatte bir otobüsler durmaktadır.

Yeni Gelenler İçin İstanbul

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay değil. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

İkinci adım, İstanbul’u Ankara ve İzmir’e sırasıyla demiryolu veya karayolu ile Erzurum veya Kars üzerinden bağlamak olacaktır. Ayrıca Belgrad ve Sofya gibi diğer şehirlerle sırasıyla Macaristan veya Romanya’dan geçen güzergahlarla bağlantı planları var. Son olarak, herhangi bir sınırı geçmek zorunda kalmadan Avrupa ve Asya arasında seyahat etmeyi mümkün kılacak, İstanbul’u doğrudan Budapeşte’ye bağlamaya yönelik öneriler var!

Ulaşım Sorunu Söz Konusu Olduğunda

Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

Sultanahmet’e toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz ancak biraz planlama gerektirir. Mavi Otobüs hızlı transit şehir merkezinden Sultanahmet’e kadar uzanıyor ancak yolculuk yaklaşık 30 dakika sürüyor ve 3 TL’ye (tek yön) mal oluyor. Sultanahmet’e ulaşmanın en kolay yolu Kadıköy, Beyazıt veya Taksim Meydanı istasyonlarından tramvay veya tur otobüsü ile ulaşımdır.

İkinci bir seçenek, her iki terminalde de duran ve tek yön 3 TL/kişi ücreti olan bir havalimanı otobüsüne binmektir. Ancak bu otobüslerde bazen trafik sorunları olabiliyor, bu nedenle trafik çok yoğunsa doğru durakta inmekte zorlanabilirsiniz. Ayrıca yolculuk, Atatürk Havalimanı’nın yakınında başlayıp Sultanahmet’e yakın bittiği için diğer seçeneklere göre daha uzun sürüyor.

 

Leave a Comment

Support