Üç Yol Durağına Gelen Otobüsler

Sizden aldığımız güç ile ulaşım ağı ve merak edilen tüm soru işaretlerinin cevabına ulaşabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız adresimizden detaylı bir şekilde bilgilendirmeye ulaşabilirsiniz.

Ulaşımın zorluklarına karşı hızlı bir şekilde mücadele etmek için doğru araçlardan destek almayı denediniz mi? Cevabınız evet ise kesinlikle adresimize göz atabilirsiniz. Sizin için otobüs hatları ve duraklar hakkında detaylı bilgilendirmeler yapmaya devam ediyoruz. Sizin için Üç Yol Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Üç Yol Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Üç Yol Durağından Geçen Otobüsler?

Genellikle Üç Yol durağından en fazla geçen otobüs hattı: MK36 Otobüs Hattı (Cebeci – Yenimahalle Metro / Ring) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Üç Yol durağından geçerler: EL2 Otobüs Hattı (4.Levent Metro – Emirgan / Ring)

İstanbul Hakkında Merak Edilenler

Şehirlerarası özel otobüs ağı, ülkenin ulaşım sisteminin bel kemiğidir. Yatar koltuklar ve hostes hizmeti ile donatılmış büyük, konforlu otobüsler, genellikle düzenli olarak tüm büyük nüfus yerleşimlerini birbirine bağlar. Bazı büyük otobüs firmaları, online bilet rezervasyon ve satış sistemi ile tekli koltuk, kulaklık, ücretsiz gazete vb. ile havayolu kalitesinde hizmet sunmaktadır. Atıştırmalık, sıcak yemek, çay, kahve ve son dakika hediyelerinin alınabileceği servis istasyonlarında her üç veya dört saatte bir otobüsler durmaktadır.

Otobüslerden daha ucuz ama daha yavaş olan minibüsler (dolmuş veya minibüs) de var. Burada aracın sol tarafında oturan bir sürü insan bulacaksınız, sağda ise sadece birkaç kişi yer bulabilecek. Yolculuk yaklaşık 10 dakika sürüyor ama bu otobüslerde emniyet kemeri olmadığı için genellikle çok inişli çıkışlı oluyor; yolcular aracın her iki tarafına sabitlenmiş raylara tutunmalıdır.

Metrolar Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde bulunur; hızlı ve güvenlidirler ancak öğrenciler için pahalıdır çünkü farklı ulaşım türleri (metroya karşı otobüs) için farklı tarifeleri vardır.

Bu ulaşım araçlarının yanı sıra öğrenciler tarafından kiralanabilen özel araçlar da bulunmaktadır.

İstanbul’a Gelmeden Bunlara Dikkat Etmekte Fayda Var

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

İkinci etap 2023 yılında tamamlanması beklenen İstanbul Boğazı altından yeni bir tünel ile bu iki kıtayı demiryolu ile birbirine bağlayarak gerçekleştirilecek. Üçüncü etap ise 2025’ten sonra Bulgaristan veya Yunanistan.

Ulaşım Sorunu Söz Konusu Olduğunda

İstanbul’da trafik büyük bir sorun ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşanıyor. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

Bir aracınız varsa, yakınlarda birçok halka açık park yeri vardır. Haliç üzerinde veya yakınında birkaç özel park yeri de vardır; burada otopark için nakit ödeme yapabilir ve ardından İstanbul’un ünlü feribotlarından birine binerek Boğaz’dan Sultanahmet’e yürüyerek ulaşabilirsiniz.

 

Leave a Comment

Support