Beylikdüzü İski Hattından Geçen Otobüsler

Sizin için yeni ulaşım ağı – durak ve otobüs hatları hakkında bilgilendirme yapmaya devam ediyoruz.

Hangi otobüs hangi duraktan geçer? Sizin için Beylikdüzü İski Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Beylikdüzü İski Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Beylikdüzü İski Durağına Nasıl Giderim?

Genellikle Beylikdüzü İski durağından en fazla geçen otobüs hattı: 76BA Otobüs Hattı (Büyükçekmekce) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Beylikdüzü İski durağından geçerler: 76TM Otobüs Hattı (Tepecik Kiptaş Konutları) ve 400A Otobüs Hattı (Yeşilkent/Beykent)ve

İstanbul Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

İstanbulkart, 31 Aralık 2019’dan 31 Mart 2020’ye kadar herhangi bir zamanda satın alınabilir. Daha sonra satın alınamaz ve 4 TL (İstanbul’da kalmıyorsanız 5 TL) ücret ödenerek yenilenmesi gerekir.

İstanbulkart’ı kullanabilmek için halk otobüsü veya tramvaya binerken veya metro istasyonuna girerken İstanbulkart okuyucusuna takarak onaylamış olmanız gerekir. Ayrıca otobüs durakları veya metro istasyonlarının yakınında bulunan kiosklarda da doğrulayabilirsiniz. Kartınızı onaylamadan otomatik bir makineye takarsanız, kartınızın süresinin dolduğunu söyleyen bir hata mesajı alırsınız!

Yeni Gelenler İçin İstanbul

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay değil. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

İkinci adım, İstanbul’u Ankara ve İzmir’e sırasıyla demiryolu veya karayolu ile Erzurum veya Kars üzerinden bağlamak olacaktır. Ayrıca Belgrad ve Sofya gibi diğer şehirlerle sırasıyla Macaristan veya Romanya’dan geçen güzergahlarla bağlantı planları var. Son olarak, herhangi bir sınırı geçmek zorunda kalmadan Avrupa ve Asya arasında seyahat etmeyi mümkün kılacak, İstanbul’u doğrudan Budapeşte’ye bağlamaya yönelik öneriler var!

Neden Toplu Taşıma Kullanmalı?

İstanbul, gezilecek çok yeri olan harika bir şehir. Ancak yukarıdaki haritada da görebileceğiniz gibi, yürüyerek gitmek istemediğiniz bazı alanlar var.

İstanbul’un sadece bir metro hattı ve şehrin bir ucundan diğer ucuna giden birkaç otobüs hattı olduğunu bilmek sizi şaşırtabilir. Ve metro geceleri ve hafta sonları çalışmıyor. Yani herhangi bir yere gitmek istiyorsanız, bir arabaya veya taksiye ihtiyacınız var.

İstanbul’u yürüyerek gezmek isterseniz de kolay değil. Yollar çok kalabalık ve trafik kurallarına ya da yönetmeliklerine uymayan birçok insan var. Tüm bu sorunlardan kaçınmak ve İstanbul’daki tatilinizin tadını olabildiğince çıkarmak istiyorsanız, belki araba kiralamak sizin için daha iyi olur?

 

Leave a Comment

Support