Türksan Durağı ve Geçen Otobüsler

Selamlar, İstanbul içinde ulaşım ağı ve durak – otobüs hatları hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Hangi istikamette hangi araç bulunmaktadır? Nasıl bir yolculuk için bu hatları takip etmek gerekir? Bu soruların cevaplarını sizin için araştırdık. Sizin için Türksan Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Türksan Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Türksan Durağından Geçen Tüm Otobüsler

Genellikle Türksan durağından en fazla geçen otobüs hattı: 76BA Otobüs Hattı (Büyükçekmekce) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Türksan durağından geçerler: 76TM Otobüs Hattı (Tepecik Kiptaş Konutları) ve 145 Otobüs Hattı (İ.Ü. Avcılar Kampüsü) ve 400A Otobüs Hattı (Yeşilkent/Beykent)ve

İstanbul Hakkında Tüm Bilgiler

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

İstanbulkart taksiler, otobüsler, tekneler, tramvaylar ve metro trenleri dahil her türlü ulaşımda kullanılabilir. Kart, Yenikapı’yı (YVR) İDO Havalimanı’na bağlayan feribotlarda da geçerlidir.

İstanbul’a İlk Kez mi Geliyorsunuz?

İstanbul her anlamda çok ilginç bir şehir. Şehir 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

Böyle büyük bir altyapı projesinin inşası herhangi bir ülke için emsalsizdir, ancak daha önce Paris ve Londra gibi diğer şehirler tarafından başarı ile yapılmıştır. Metro sistemi bu şehirler tarafından da başarıyla kullanılmıştır ancak İstanbul’un yukarıda bahsedilenlerden farklı bir coğrafi konuma sahip olacağını da unutmamak gerekir; bu nedenle benzersiz coğrafyası ve topografyası nedeniyle (yani yedi tepe var) bu kadar geniş bir ağ oluşturmak daha zor olacaktır.

Neden Toplu Taşıma Kullanmalı?

Şehrin toplu taşıma sistemi, yoğun bir otobüs, feribot ve tramvay ağı ile dünyanın en iyilerinden biridir. Yeni metro hattı (M1) da İstanbul’u şehrin Asya yakasına bağlamaktadır, ancak halen yapım aşamasındadır.

İstanbul, sizi ülkenin her yerine kısa sürede götürebilecek geniş bir hızlı tren ağına sahiptir. Hatta İstanbul’dan Londra, Paris ve Amsterdam gibi Avrupa’nın diğer büyük şehirlerine direkt trenler bile var.

İstanbul’da iyi bir deneyim yaşadığınızdan emin olmak istiyorsanız, bir tur rehberi ile seyahat edin veya otelinizden rezervasyon yapın. Rehberler size İstanbul’un birçok turistik yerini gösterebilir ve İstanbul’un tarihini anlatabilir ve İstanbul turları sırasında Türkiye’nin kendisi hakkında ilginç gerçeklere işaret edebilir.

 

Leave a Comment

Support