Mecidiyeköy Metrobüs Durağından Hangi Otobüsler Geçer?

Herkese selam İstanbul’da otobüs yolculuğu yapmak isteyenler için ulaşım ağı ile ilgili bilgilendirmelere devam ediyoruz.

Duraklar ve yolculuk seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak için adresimizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Hangi duraktan hangi otobüsün geçtiğini detaylı bir şekilde adresimizde gözlemlemeniz mümkün olmaktadır. Sizin için Mecidiyeköy Metrobüs Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Mecidiyeköy Metrobüs Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Mecidiyeköy Metrobüs Güzergahındaki Otobüsler

Genellikle Mecidiyeköy Metrobüs durağından en fazla geçen otobüs hattı: 66 Otobüs Hattı (Eminönü) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Mecidiyeköy Metrobüs durağından geçerler: 92Ş Otobüs Hattı (Yeni Mahalle Metro/Ateştuğla – Mecidiyeköy)

Genel Olarak İstanbul Hakkında Şunları Söylemek Mümkündür

İstanbulkart, tüm toplu taşıma araçlarında, otobüs, tramvay, vapur ve metrolarda, Beyazıt Meydanı (Beyazıt) tramvay durağında ve Topkapı Sarayı tramvay durağında kullanılabilir.

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

İstanbul’a Gelmeden Bunlara Dikkat Etmekte Fayda Var

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

İkinci etap 2023 yılında tamamlanması beklenen İstanbul Boğazı altından yeni bir tünel ile bu iki kıtayı demiryolu ile birbirine bağlayarak gerçekleştirilecek. Üçüncü etap ise 2025’ten sonra Bulgaristan veya Yunanistan.

Ulaşım Sorunu Söz Konusu Olduğunda

İstanbul’da trafiğin büyük bir sorun olduğunu ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşandığını unutmayın. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

Sultanahmet’e vardığınızda, tren istasyonu veya otogar çıkışında sizden giriş ücreti alınır:

Tek bilet kişi başı 10 TL’dir (30 dakika geçerlidir)

2 kişilik bilet 15 TL/kişi (60 dakika geçerlidir)

 

Leave a Comment

Support