Şehit Erdal Bali Durağından Geçen Araçlar

Her geçen gün genişleyen – ayrıntılı hale gelen ulaşım ve durak bilgisi ile ilgili bilgilendirme yapmaya devam ediyoruz.

Doğru yolculuk için nasıl bir yol izlemek gerekir? Sizin için Şehit Erdal Bali Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Şehit Erdal Bali Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Şehit Erdal Bali Durağından Geçen Otobüsler?

Genellikle Şehit Erdal Bali durağından en fazla geçen otobüs hattı: MK92 Otobüs Hattı (Yenimahalle – Göztepe Metro / Ring) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Şehit Erdal Bali durağından geçerler: 92Ş Otobüs Hattı (Yeni Mahalle Metro/Ateştuğla – Mecidiyeköy)

Bu Durak ve İstanbul Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

İstanbulkart’ı www.istanbulkart.com adresinden online olarak satın alabileceğiniz gibi, sitede otobüs, tramvay veya metro istasyonlarından veya her iki toplu taşıma operatörünün (Havataş veya İDO) bilet gişelerinden online fiyatından daha ucuza satın alabilirsiniz. Ayrıca otomatik vezne makinelerinden (ATM’ler) satın alabilirsiniz.

İstanbulkart’ın üç bölümü vardır: toplu taşıma sistemine girerken okuyucuya takılması gereken plastik bir kart; bu kartın içinde her türlü ödeme işlemiyle ilgili bilgileri saklayan elektronik bir çip; ve bu çipin her iki tarafında basılı olan ve her kartı ayrı ayrı tanımlayan 15 haneli bir sayı.

İstanbul’a İlk Kez mi Geliyorsunuz?

İstanbul her anlamda çok ilginç bir şehir. Şehir 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

Böyle büyük bir altyapı projesinin inşası herhangi bir ülke için emsalsizdir, ancak daha önce Paris ve Londra gibi diğer şehirler tarafından başarı ile yapılmıştır. Metro sistemi bu şehirler tarafından da başarıyla kullanılmıştır ancak İstanbul’un yukarıda bahsedilenlerden farklı bir coğrafi konuma sahip olacağını da unutmamak gerekir; bu nedenle benzersiz coğrafyası ve topografyası nedeniyle (yani yedi tepe var) bu kadar geniş bir ağ oluşturmak daha zor olacaktır.

İstanbul ve Ulaşım

İstanbul’da trafiğin büyük bir sorun olduğunu ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşandığını unutmayın. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

Gezinmenize yardımcı olmak için, İstanbul’daki toplu taşıma seçeneklerinin bir listesini burada bulabilirsiniz. Bu hatların çoğu, Pazar günleri ve tatil günlerinde de çalışır (genellikle ücretsiz olduklarında).

Tramvay: Marmaray hattı, Taksim Meydanı’nı Atatürk Havalimanı’na ve Kadıköy, Bakırköy ve Levent (Tuzla dahil) dahil olmak üzere İstanbul’un Anadolu Yakası’nın diğer bölgelerine bağlar. Ayrıca Sultanahmet Meydanı’nı Beyazıt Camii ve Topkapı Sarayı’na bağlar; bu hat günde 24 saat çalışır, bu nedenle İstanbul çevresinde ulaşım ararken her zaman bir seçenek. Tramvay ücreti, şoförden alınırsa 3 TL (15 TL), tramvay durağındaki bilet makinesinden alınırsa 10 TL (40 TL). Biletleri buradan önceden online olarak veya Türkiye’deki herhangi bir kiosktan Vodaf gibi bir uygulama kullanarak cep telefonunuzdan satın alabilirsiniz.

 

Leave a Comment

Support