Kültür Üni. Durağı ve Geçen Otobüsler

Herkese selam İstanbul ve ulaşım ağı hakkında detaylı bilgilendirme yapmaya devam ediyoruz.

Hangi otobüs hangi duraktan geçer? Sizin için Kültür Üni. Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Kültür Üni. Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Kültür Üni. Güzergahındaki Otobüsler

Genellikle Kültür Üni. durağından en fazla geçen otobüs hattı: 79Ş Otobüs Hattı (Topkapı) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Kültür Üni. durağından geçerler: 82S Otobüs Hattı (Yenibosna Metro) ve 98H Otobüs Hattı (Bakırköy)ve

İstanbul Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

Şehirlerarası özel otobüs ağı, ülkenin ulaşım sisteminin bel kemiğidir. Yatar koltuklar ve hostes hizmeti ile donatılmış büyük, konforlu otobüsler, genellikle düzenli olarak tüm büyük nüfus yerleşimlerini birbirine bağlar. Bazı büyük otobüs firmaları, online bilet rezervasyon ve satış sistemi ile tekli koltuk, kulaklık, ücretsiz gazete vb. ile havayolu kalitesinde hizmet sunmaktadır. Atıştırmalık, sıcak yemek, çay, kahve ve son dakika hediyelerinin alınabileceği servis istasyonlarında her üç veya dört saatte bir otobüsler durmaktadır.

Otobüslerden daha ucuz ama daha yavaş olan minibüsler (dolmuş veya minibüs) de var. Burada aracın sol tarafında oturan bir sürü insan bulacaksınız, sağda ise sadece birkaç kişi yer bulabilecek. Yolculuk yaklaşık 10 dakika sürüyor ama bu otobüslerde emniyet kemeri olmadığı için genellikle çok inişli çıkışlı oluyor; yolcular aracın her iki tarafına sabitlenmiş raylara tutunmalıdır.

Metrolar Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde bulunur; hızlı ve güvenlidirler ancak öğrenciler için pahalıdır çünkü farklı ulaşım türleri (metroya karşı otobüs) için farklı tarifeleri vardır.

Bu ulaşım araçlarının yanı sıra öğrenciler tarafından kiralanabilen özel araçlar da bulunmaktadır.

İstanbul ve Ulaşım Hakkında

İstanbul her geçen gün büyüyen bir şehir. İstanbul’un nüfusu 1990’dan bu yana yüzde 5, yüzde 1,7’lik bir büyüme oranıyla arttı. Sakinlerinin yaş ortalaması 28 iken, 15 yaşın altındakilerin sayısı 1990’a göre %15 daha azdır.

Ekonomisine gelince, Avrupa ve Asya’nın en önemli merkezlerinden biridir. Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) göre, Küresel Rekabet Edebilirlik Endeksi (GCI) tarafından ilk 10 küresel şehir arasında yer almaktadır. Bu endeks, rekabet edebilirliği sağlık hizmetleri, iş ortamı, altyapı ve yenilik gibi performans göstergeleri açısından değerlendirir.

İstanbul, Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen, New York veya Londra gibi dünyadaki diğer büyük şehirlere kıyasla çok kapsamlı olmayan bir yeraltı sistemine sahiptir. İstanbul’da şu anda faaliyette olan tek metro hattı sadece 2 km uzunluğunda! Yine de bu hat iki kıtayı birbirine bağlar: Avrupa ve Asya, İstanbul Boğazı’nın altındaki bir tünelle. Bu tünel, insanların havaalanlarında veya sınır geçişlerinde gümrük kontrollerinden geçmek zorunda kalmadan Asya’dan Avrupa’ya seyahat etmelerini sağlayacak.

İstanbul ve Ulaşım

İstanbul’un Sultanahmet Meydanı, dünyanın en güzel yerlerinden biridir ve İstanbul’a yapılacak herhangi bir gezide mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Meydan tarihi binalarla çevrilidir ve Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii ve Hipodrom gibi çok sayıda cazibe merkezi içerir.

Meydanda ayrıca Sultanahmet’i keşfederken öğle veya akşam yemeği için uğrayabileceğiniz çok sayıda kafe ve restoran bulunmaktadır.

 

Leave a Comment

Support