Park Durağından Geçen Otobüsler

Sizin için ulaşım dünyası hakkında merak edilen soru işaretlerinin cevabını vermeye devam ediyoruz.

Hangi istikamette hangi araç bulunmaktadır? Nasıl bir yolculuk için bu hatları takip etmek gerekir? Bu soruların cevaplarını sizin için araştırdık. Sizin için Park Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Park Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Park Güzergahındaki Otobüsler

Genellikle Park durağından en fazla geçen otobüs hattı: 76D Otobüs Hattı (Esenkent/Bahçeşehir) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Park durağından geçerler: 76O Otobüs Hattı (Avcılar Cihangir Mah.)

İstanbul Hakkında Tüm Bilgiler

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

Tek seferlik ücret 1 İstanbulkart’tır. Ayrıca 15 yaşına kadar çocuklara, 23 yaşına kadar öğrencilere, 45 yaşına kadar engellilere ve 70 yaşından büyük emeklilere özel indirimler; kadın grupları için özel bir teklif; hafta içi belirli güzergahlarda ücretsiz yolculuklar; hafta sonları belirli güzergahlarda ücretsiz yolculuklar; yarım saat içinde metro istasyonları arasında ücretsiz transferler; yarım saat içinde tramvay hatları arasında ücretsiz transferler.

İstanbul’a Gelmeden Bunlara Dikkat Etmekte Fayda Var

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

İkinci etap 2023 yılında tamamlanması beklenen İstanbul Boğazı altından yeni bir tünel ile bu iki kıtayı demiryolu ile birbirine bağlayarak gerçekleştirilecek. Üçüncü etap ise 2025’ten sonra Bulgaristan veya Yunanistan.

İstanbul ve Ulaşım

İstanbul’da trafiğin büyük bir sorun olduğunu ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşandığını unutmayın. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

Sultanahmet’e vardığınızda, tren istasyonu veya otogar çıkışında sizden giriş ücreti alınır:

Tek bilet kişi başı 10 TL’dir (30 dakika geçerlidir)

2 kişilik bilet 15 TL/kişi (60 dakika geçerlidir)

 

Leave a Comment

Support