Halk Ekmek Fab. Durağına Gelen Otobüsler

Herkese selam İstanbul’da otobüs yolculuğu yapmak isteyenler için ulaşım ağı ile ilgili bilgilendirmelere devam ediyoruz.

Ulaşımın zorluklarına karşı hızlı bir şekilde mücadele etmek için doğru araçlardan destek almayı denediniz mi? Cevabınız evet ise kesinlikle adresimize göz atabilirsiniz. Sizin için otobüs hatları ve duraklar hakkında detaylı bilgilendirmeler yapmaya devam ediyoruz. Sizin için Halk Ekmek Fab. Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Halk Ekmek Fab. Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Halk Ekmek Fab. Durağından Geçen Otobüsler?

Genellikle Halk Ekmek Fab. durağından en fazla geçen otobüs hattı: 36L Otobüs Hattı (Mescid-i Selam – Beşiktaş) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Halk Ekmek Fab. durağından geçerler: 78C Otobüs Hattı (Fenertepe)

İstanbul Hakkında Merak Edilenler

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

İstanbulkart’ın geçerlilik süresi satın alma tarihinden itibaren bir aydır. Yeni bir İstanbulkart her kaybolduğunda veya çalındığında yeniden satın alınmalıdır, çünkü kaybolması veya çalınması durumunda en kısa sürede yenisini satın almaktan başka bir alternatifi yoktur.

Yeni Gelenler İçin İstanbul

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay değil. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

İkinci adım, İstanbul’u Ankara ve İzmir’e sırasıyla demiryolu veya karayolu ile Erzurum veya Kars üzerinden bağlamak olacaktır. Ayrıca Belgrad ve Sofya gibi diğer şehirlerle sırasıyla Macaristan veya Romanya’dan geçen güzergahlarla bağlantı planları var. Son olarak, herhangi bir sınırı geçmek zorunda kalmadan Avrupa ve Asya arasında seyahat etmeyi mümkün kılacak, İstanbul’u doğrudan Budapeşte’ye bağlamaya yönelik öneriler var!

İstanbul ve Ulaşım

Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

Sultanahmet’e toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz ancak biraz planlama gerektirir. Mavi Otobüs hızlı transit şehir merkezinden Sultanahmet’e kadar uzanıyor ancak yolculuk yaklaşık 30 dakika sürüyor ve 3 TL’ye (tek yön) mal oluyor. Sultanahmet’e ulaşmanın en kolay yolu Kadıköy, Beyazıt veya Taksim Meydanı istasyonlarından tramvay veya tur otobüsü ile ulaşımdır.

İkinci bir seçenek, her iki terminalde de duran ve tek yön 3 TL/kişi ücreti olan bir havalimanı otobüsüne binmektir. Ancak bu otobüslerde bazen trafik sorunları olabiliyor, bu nedenle trafik çok yoğunsa doğru durakta inmekte zorlanabilirsiniz. Ayrıca yolculuk, Atatürk Havalimanı’nın yakınında başlayıp Sultanahmet’e yakın bittiği için diğer seçeneklere göre daha uzun sürüyor.

 

Leave a Comment

Support