Hürriyet Mahallesi Durağına Geçen Otobüsler

Sizden aldığımız güç ile ulaşım ağı ve merak edilen tüm soru işaretlerinin cevabına ulaşabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız adresimizden detaylı bir şekilde bilgilendirmeye ulaşabilirsiniz.

Ulaşımın hızlı bir şekilde yerine gelmesi için tüm soru işaretlerinin cevabına ulaşabilirsiniz. Sizin için Hürriyet Mahallesi Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Hürriyet Mahallesi Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Hürriyet Mahallesi Güzergahındaki Otobüsler

Genellikle Hürriyet Mahallesi durağından en fazla geçen otobüs hattı: 97 Otobüs Hattı (15 Temmuz Mahallesi – Beyazıt – İtfaiye Okulu / Ring) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Hürriyet Mahallesi durağından geçerler: 76TM Otobüs Hattı (Tepecik Kiptaş Konutları)

İstanbul’un Genel Özellikleri ve Bilinmeyenleri

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

İstanbulkart’ı www.istanbulkart.com adresinden online olarak satın alabileceğiniz gibi, sitede otobüs, tramvay veya metro istasyonlarından veya her iki toplu taşıma operatörünün (Havataş veya İDO) bilet gişelerinden online fiyatından daha ucuza satın alabilirsiniz. Ayrıca otomatik vezne makinelerinden (ATM’ler) satın alabilirsiniz.

İstanbulkart’ın üç bölümü vardır: toplu taşıma sistemine girerken okuyucuya takılması gereken plastik bir kart; bu kartın içinde her türlü ödeme işlemiyle ilgili bilgileri saklayan elektronik bir çip; ve bu çipin her iki tarafında basılı olan ve her kartı ayrı ayrı tanımlayan 15 haneli bir sayı.

İstanbul’un Genel Özellikleri

İstanbul Boğazı dünyanın en önemli su yollarından biridir. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlar, İstanbul’dan geçtiği için İstanbul Boğazı olarak da adlandırılır.

Boğaziçi Köprüsü, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan en önemli köprüdür. 1873-1878 yıllarında Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılmıştır ve Türkiye’nin en iyi sanat eserlerinden biri olarak bilinir.

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

Ulaşım Sorunu Söz Konusu Olduğunda

Sultanahmet Camii, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Arasta Çarşısı Sultanahmet’te bulunmaktadır.

Oraya ulaşmanın en iyi yolu tramvay veya tur otobüsü kullanmaktır (aşağıdaki “Toplu Taşıma” bölümüne bakınız). Taksim Meydanı’ndan Sultanahmet’e yürümek istiyorsanız, Sultanahmet’te kilitli dolap bulunmadığından bagajınızı otelde bırakmak en iyisidir. Tüm dükkanlar ve restoranlar Cuma öğleden sonra kapanır ve Pazar sabahı yeniden açılır.

 

Leave a Comment

Support