ADS

Nakliyeciler Sitesi Durağından Hangi Otobüsler Geçer?

Selamlar, İstanbul içinde ulaşım ağı ve durak – otobüs hatları hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Hangi otobüs hangi duraktan geçer? Sizin için Nakliyeciler Sitesi Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Nakliyeciler Sitesi Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Nakliyeciler Sitesi Durağından Geçen Otobüsler?

Genellikle Nakliyeciler Sitesi durağından en fazla geçen otobüs hattı: 71T Otobüs Hattı (Ataköy) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Nakliyeciler Sitesi durağından geçerler: 76D Otobüs Hattı (Esenkent/Bahçeşehir) ve 79Ş Otobüs Hattı (Topkapı) ve 94A Otobüs Hattı (Bakırköy – Beyazıt / Ring) ve 97 Otobüs Hattı (15 Temmuz Mahallesi – Beyazıt – İtfaiye Okulu / Ring) ve 132T Otobüs Hattı (Kartal Metro) ve 133AK Otobüs Hattı (Kartal) ve 133P Otobüs Hattı (Akfırat)

İstanbul Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

Türkiye, Avrupa’nın en popüler turizm destinasyonları arasında yer almaktadır. Arkeolojik alanlar, camiler ve saraylar dahil olmak üzere ziyaretçilerine birçok cazibe merkezi sunmaktadır. Ülke ayrıca Avrupa’nın en güzel plajlarından bazılarını sunuyor. Tüm bunlara ek olarak, Türkiye, ülke çapında seyahat etmeyi kolay ve konforlu hale getiren harika bir toplu taşıma sistemine sahiptir.

Şehirlerarası özel otobüs ağı, ülkenin ulaşım sisteminin bel kemiğidir. Yatar koltuklar ve hostes hizmeti ile donatılmış büyük, konforlu otobüsler, genellikle düzenli olarak tüm büyük nüfus yerleşimlerini birbirine bağlar. Bazı büyük otobüs firmaları, online bilet rezervasyon ve satış sistemi ile tekli koltuk, kulaklık, ücretsiz gazete vb. ile havayolu kalitesinde hizmet sunmaktadır. Atıştırmalık, sıcak yemek, çay, kahve ve son dakika hediyelerinin alınabileceği servis istasyonlarında her üç veya dört saatte bir otobüsler durmaktadır.

İstanbul’un Genel Özellikleri

İstanbul Boğazı dünyanın en önemli su yollarından biridir. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlar, İstanbul’dan geçtiği için İstanbul Boğazı olarak da adlandırılır.

Boğaziçi Köprüsü, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan en önemli köprüdür. 1873-1878 yıllarında Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılmıştır ve Türkiye’nin en iyi sanat eserlerinden biri olarak bilinir.

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

İstanbul ve Ulaşım

İstanbul’da trafiğin büyük bir sorun olduğunu ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşandığını unutmayın. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

Buraya ulaşmanın en kolay yolu toplu taşıma araçlarıdır: Havalimanı şehre otobüs veya trenle iyi bir bağlantıya sahiptir ve Sultanahmet Meydanı yakınında Türkiye’deki diğer birçok şehrin yanı sıra Paris ve Münih gibi uluslararası destinasyonlara bağlantı sağlayan birden fazla istasyon bulunmaktadır. Buna ek olarak, İstanbul’da bir günden fazla kalmayı planlıyorsanız, şehrin geniş toplu taşıma ağından herhangi bir sorun yaşamadan yararlanabilmeniz için yerel otobüsler veya tramvaylar (her ikisi de ucuzdur) için bir günlük bilet satın almayı düşünmeye değer. Her gün trafik sıkışıklığına takılmaktan endişe etmek.

 

Leave a Comment

Support