Osmangazi Parkı Hangi Otobüsler Geçmektedir

Ulaşım ağı, duraklar ve diğer merak edilen soru başlıklarının cevaplarını vermeye devam ediyoruz.

Hangi otobüs hangi duraktan geçer? Sizin için Osmangazi Parkı Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Osmangazi Parkı Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Osmangazi Parkı Durağından Geçen Tüm Otobüsler

Genellikle Osmangazi Parkı durağından en fazla geçen otobüs hattı: MK92 Otobüs Hattı (Yenimahalle – Göztepe Metro / Ring) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Osmangazi Parkı durağından geçerler: 92Ş Otobüs Hattı (Yeni Mahalle Metro/Ateştuğla – Mecidiyeköy)

İstanbul Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

İstanbulkart metro, tramvay, vapur, otobüs, minibüs, teleferik, füniküler, füniküler ve arabalı vapurlarda kullanılabilir. Tek sefer 1 TL (0,15 EUR), 10 gidiş TK 5 TL (0,50 EUR) ücrete tabidir. 11 yaşına kadar olan çocuklar, bir yetişkin eşliğinde ücretsiz seyahat eder; 12-17 yaş arası çocuklar yarı fiyatına; 18-65 yaş arası çocuklar tam ücret öderler; engelliler yarı fiyatına ödüyor; 5 veya daha fazla kişiden oluşan gruplar da koltuk müsaitliğine bağlı olarak indirimli ücretlerden yararlanabilir.

Fiyatlandırma hakkında daha fazla bilgi için İstanbul Ulaşım Otoritesi web sitesine bakınız www.istanbulkaanat

İstanbul’un Genel Özellikleri

İstanbul Boğazı dünyanın en önemli su yollarından biridir. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlar, İstanbul’dan geçtiği için İstanbul Boğazı olarak da adlandırılır.

Boğaziçi Köprüsü, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan en önemli köprüdür. 1873-1878 yıllarında Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılmıştır ve Türkiye’nin en iyi sanat eserlerinden biri olarak bilinir.

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

Neden Toplu Taşıma Kullanmalı?

Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

Ayrıca, İstanbul’daki trafiğin büyük bir sorun olduğunu ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşandığını unutmayın. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

 

Leave a Comment

Support