Dolapdere San.Sitesi Durağına Geçen Otobüsler

Sizin için ulaşım dünyası hakkında merak edilen soru işaretlerinin cevabını vermeye devam ediyoruz.

Doğru yolculuk için nasıl bir yol izlemek gerekir? Sizin için Dolapdere San.Sitesi Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Dolapdere San.Sitesi Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Dolapdere San.Sitesi Durağına Gelen Otobüsler?

Genellikle Dolapdere San.Sitesi durağından en fazla geçen otobüs hattı: 78C Otobüs Hattı (Fenertepe) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Dolapdere San.Sitesi durağından geçerler: 78FB Otobüs Hattı (Birlik Mahallesi) ve 82S Otobüs Hattı (Yenibosna Metro) ve 98H Otobüs Hattı (Bakırköy)ve

Bu Durak ve İstanbul Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

Şehirlerarası özel otobüs ağı, ülkenin ulaşım sisteminin bel kemiğidir. Yatar koltuklar ve hostes hizmeti ile donatılmış büyük, konforlu otobüsler, genellikle düzenli olarak tüm büyük nüfus yerleşimlerini birbirine bağlar. Bazı büyük otobüs firmaları, online bilet rezervasyon ve satış sistemi ile tekli koltuk, kulaklık, ücretsiz gazete vb. ile havayolu kalitesinde hizmet sunmaktadır. Atıştırmalık, sıcak yemek, çay, kahve ve son dakika hediyelerinin alınabileceği servis istasyonlarında her üç veya dört saatte bir otobüsler durmaktadır.

Otobüslerden daha ucuz ama daha yavaş olan minibüsler (dolmuş veya minibüs) de var. Burada aracın sol tarafında oturan bir sürü insan bulacaksınız, sağda ise sadece birkaç kişi yer bulabilecek. Yolculuk yaklaşık 10 dakika sürüyor ama bu otobüslerde emniyet kemeri olmadığı için genellikle çok inişli çıkışlı oluyor; yolcular aracın her iki tarafına sabitlenmiş raylara tutunmalıdır.

Metrolar Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde bulunur; hızlı ve güvenlidirler ancak öğrenciler için pahalıdır çünkü farklı ulaşım türleri (metroya karşı otobüs) için farklı tarifeleri vardır.

Bu ulaşım araçlarının yanı sıra öğrenciler tarafından kiralanabilen özel araçlar da bulunmaktadır.

İstanbul’un Genel Özellikleri

İstanbul Boğazı dünyanın en önemli su yollarından biridir. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlar, İstanbul’dan geçtiği için İstanbul Boğazı olarak da adlandırılır.

Boğaziçi Köprüsü, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan en önemli köprüdür. 1873-1878 yıllarında Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılmıştır ve Türkiye’nin en iyi sanat eserlerinden biri olarak bilinir.

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

Neden Toplu Taşıma Kullanmalı?

İstanbul’da trafiğin büyük bir sorun olduğunu ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşandığını unutmayın. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

Buraya ulaşmanın en kolay yolu toplu taşıma araçlarıdır: Havalimanı şehre otobüs veya trenle iyi bir bağlantıya sahiptir ve Sultanahmet Meydanı yakınında Türkiye’deki diğer birçok şehrin yanı sıra Paris ve Münih gibi uluslararası destinasyonlara bağlantı sağlayan birden fazla istasyon bulunmaktadır. Buna ek olarak, İstanbul’da bir günden fazla kalmayı planlıyorsanız, şehrin geniş toplu taşıma ağından herhangi bir sorun yaşamadan yararlanabilmeniz için yerel otobüsler veya tramvaylar (her ikisi de ucuzdur) için bir günlük bilet satın almayı düşünmeye değer. Her gün trafik sıkışıklığına takılmaktan endişe etmek.

 

Leave a Comment

Support