Yeşilova Durağına gelen Araçlar

İstanbul içinde ulaşım hangi hatlardan sağlanıyor? Nasıl bir yol izleniyor? Bu soruların cevaplarını vermeye devam ediyoruz.

Ulaşımın zorluklarına karşı hızlı bir şekilde mücadele etmek için doğru araçlardan destek almayı denediniz mi? Cevabınız evet ise kesinlikle adresimize göz atabilirsiniz. Sizin için otobüs hatları ve duraklar hakkında detaylı bilgilendirmeler yapmaya devam ediyoruz. Sizin için Yeşilova Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Yeşilova Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Yeşilova Durağından Geçen Tüm Otobüsler

Genellikle Yeşilova durağından en fazla geçen otobüs hattı: 76D Otobüs Hattı (Esenkent/Bahçeşehir) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Yeşilova durağından geçerler: 76O Otobüs Hattı (Avcılar Cihangir Mah.)

İstanbul Hakkında Merak Edilenler

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

Dijital İstanbulkart, İstanbul metropolitan bölgesindeki tüm şehir içi otobüs, tekne, metro, füniküler ve vapurlarda kullanılabilir. İstanbul içinde ve Ankara, İzmir gibi Türkiye’nin diğer illerinde özel şirketler tarafından sağlanan toplu taşıma hizmetlerinde de kullanılabilir.

İstanbul’un Genel Özellikleri

İstanbul Boğazı dünyanın en önemli su yollarından biridir. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlar, İstanbul’dan geçtiği için İstanbul Boğazı olarak da adlandırılır.

Boğaziçi Köprüsü, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan en önemli köprüdür. 1873-1878 yıllarında Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılmıştır ve Türkiye’nin en iyi sanat eserlerinden biri olarak bilinir.

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

İstanbul’un Ulaşım Sorunu

Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

Ayrıca, İstanbul’daki trafiğin büyük bir sorun olduğunu ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşandığını unutmayın. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

 

Leave a Comment

Support