Başakşehir Metrokent Durağına Gelen Otobüsler

Sizin için ulaşım dünyası hakkında merak edilen soru işaretlerinin cevabını vermeye devam ediyoruz.

Duraklar ve yolculuk seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak için adresimizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Hangi duraktan hangi otobüsün geçtiğini detaylı bir şekilde adresimizde gözlemlemeniz mümkün olmaktadır. Sizin için Başakşehir Metrokent Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Başakşehir Metrokent Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Başakşehir Metrokent Durağından Geçen Otobüsler?

Genellikle Başakşehir Metrokent durağından en fazla geçen otobüs hattı: 82S Otobüs Hattı (Yenibosna Metro) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Başakşehir Metrokent durağından geçerler: 98H Otobüs Hattı (Bakırköy)

Genel Olarak İstanbul Hakkında Şunları Söylemek Mümkündür

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

İstanbulkart metro, tramvay, vapur, otobüs, minibüs, teleferik, füniküler, füniküler ve arabalı vapurlarda kullanılabilir. Tek sefer 1 TL (0,15 EUR), 10 gidiş TK 5 TL (0,50 EUR) ücrete tabidir. 11 yaşına kadar olan çocuklar, bir yetişkin eşliğinde ücretsiz seyahat eder; 12-17 yaş arası çocuklar yarı fiyatına; 18-65 yaş arası çocuklar tam ücret öderler; engelliler yarı fiyatına ödüyor; 5 veya daha fazla kişiden oluşan gruplar da koltuk müsaitliğine bağlı olarak indirimli ücretlerden yararlanabilir.

Fiyatlandırma hakkında daha fazla bilgi için İstanbul Ulaşım Otoritesi web sitesine bakınız www.istanbulkaanat

İstanbul ve Ulaşım Hakkında

İstanbul her geçen gün büyüyen bir şehir. İstanbul’un nüfusu 1990’dan bu yana yüzde 5, yüzde 1,7’lik bir büyüme oranıyla arttı. Sakinlerinin yaş ortalaması 28 iken, 15 yaşın altındakilerin sayısı 1990’a göre %15 daha azdır.

Ekonomisine gelince, Avrupa ve Asya’nın en önemli merkezlerinden biridir. Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) göre, Küresel Rekabet Edebilirlik Endeksi (GCI) tarafından ilk 10 küresel şehir arasında yer almaktadır. Bu endeks, rekabet edebilirliği sağlık hizmetleri, iş ortamı, altyapı ve yenilik gibi performans göstergeleri açısından değerlendirir.

İstanbul, Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen, New York veya Londra gibi dünyadaki diğer büyük şehirlere kıyasla çok kapsamlı olmayan bir yeraltı sistemine sahiptir. İstanbul’da şu anda faaliyette olan tek metro hattı sadece 2 km uzunluğunda! Yine de bu hat iki kıtayı birbirine bağlar: Avrupa ve Asya, İstanbul Boğazı’nın altındaki bir tünelle. Bu tünel, insanların havaalanlarında veya sınır geçişlerinde gümrük kontrollerinden geçmek zorunda kalmadan Asya’dan Avrupa’ya seyahat etmelerini sağlayacak.

İstanbul ve Ulaşım

Şehri yürüyerek gezmek zor olmasa da, çok engebeli ve zor olabilecek birkaç sokak var. En iyi yol, Beyoğlu bölgesinde Boğaz’ın kıyısında yürümektir.

Kışın geliyorsanız Galata’yı Pera ve Sirkeci’ye bağlayan fünikülerlerden yararlanın. Beyoğlu’ndan Taksim Meydanı’na füniküler veya tramvay ile de ulaşabilirsiniz.

 

Leave a Comment

Support