Merhabalar, İstanbul ulaşım ağı hakkında bilgilendirme yapmaya devam ediyoruz. Her geçen gün farklı bir durak ve farklı bir otobüs hattı hakkında bilgilendirmelere kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Doğru yolculuk için nasıl bir yol izlemek gerekir? Sizin için Büyükşehir Konutlar Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.
Not: Aşağıda verdiğimiz Büyükşehir Konutlar Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.
Büyükşehir Konutlar Durağına Nasıl Ulaşırım?
Genellikle Büyükşehir Konutlar durağından en fazla geçen otobüs hattı: 76BA Otobüs Hattı (Büyükçekmekce) olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bunun dışında bu otobüs hatları da Büyükşehir Konutlar durağından geçerler: 76TM Otobüs Hattı (Tepecik Kiptaş Konutları) ve 400A Otobüs Hattı (Yeşilkent/Beykent)ve
Bu Durak ve İstanbul Hakkında Kısa Kısa Bilgiler
İstanbulkart, tüm toplu taşıma araçlarında, otobüs, tramvay, vapur ve metrolarda, Beyazıt Meydanı (Beyazıt) tramvay durağında ve Topkapı Sarayı tramvay durağında kullanılabilir.
İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.
İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .
İstanbul ve Ulaşım Hakkında
İstanbul her geçen gün büyüyen bir şehir. İstanbul’un nüfusu 1990’dan bu yana yüzde 5, yüzde 1,7’lik bir büyüme oranıyla arttı. Sakinlerinin yaş ortalaması 28 iken, 15 yaşın altındakilerin sayısı 1990’a göre %15 daha azdır.
Ekonomisine gelince, Avrupa ve Asya’nın en önemli merkezlerinden biridir. Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) göre, Küresel Rekabet Edebilirlik Endeksi (GCI) tarafından ilk 10 küresel şehir arasında yer almaktadır. Bu endeks, rekabet edebilirliği sağlık hizmetleri, iş ortamı, altyapı ve yenilik gibi performans göstergeleri açısından değerlendirir.
İstanbul, Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen, New York veya Londra gibi dünyadaki diğer büyük şehirlere kıyasla çok kapsamlı olmayan bir yeraltı sistemine sahiptir. İstanbul’da şu anda faaliyette olan tek metro hattı sadece 2 km uzunluğunda! Yine de bu hat iki kıtayı birbirine bağlar: Avrupa ve Asya, İstanbul Boğazı’nın altındaki bir tünelle. Bu tünel, insanların havaalanlarında veya sınır geçişlerinde gümrük kontrollerinden geçmek zorunda kalmadan Asya’dan Avrupa’ya seyahat etmelerini sağlayacak.
İstanbul ve Ulaşım
İstanbul’da trafik büyük bir sorun ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşanıyor. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.
Sonuç olarak, Sultanahmet’te dolaşmanın en iyi yolu yürüyerek veya otobüs ve tramvaylar dahil toplu taşıma araçlarıdır. En önemli nokta ise İstanbul’da metro sistemi olmamasına rağmen sabah ve akşam yoğun saatlerde şehrin farklı bölgeleri arasında çok sayıda tren seferleri bulunuyor.
Sultanahmet’i gezmenin en kolay yolu yürüyerek. Çoğu ana cadde trafiğe kapalıdır ve ne kadar hızlı yürüdüğünüze bağlı olarak yarımadanın bir ucundan diğer ucuna gitmek sadece 15 dakika sürer. Ayrıca, Ayasofya veya Topkapı Sarayı Müzesi (her ikisi de İstiklal Caddesi’nin dışında) gibi bazı önemli turistik mekanlara doğrudan giden yeraltı geçitlerine sahip birkaç yaya geçidi vardır.
Sultanahmet’i dolaşmak istemiyorsanız, kendi arabanız yerine toplu taşıma araçlarını kullanın. boyunca Sultanahmet’in farklı bölgeleri arasında çalışan birçok otobüs var.