Otobüs ulaşım ağı, doğrudan farklı konu başlıkları, durak ulaşım ağı ve daha merak edilen tüm konu başlıklarına adresimiz aracılığıyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Hangi istikamette hangi araç bulunmaktadır? Nasıl bir yolculuk için bu hatları takip etmek gerekir? Bu soruların cevaplarını sizin için araştırdık. Sizin için Zuhuratbaba Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.
Not: Aşağıda verdiğimiz Zuhuratbaba Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.
Zuhuratbaba Durağından Geçen Tüm Otobüsler
Genellikle Zuhuratbaba durağından en fazla geçen otobüs hattı: 94A Otobüs Hattı (Bakırköy – Beyazıt / Ring) olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bunun dışında bu otobüs hatları da Zuhuratbaba durağından geçerler: 98H Otobüs Hattı (Bakırköy)
İstanbul Hakkında Tüm Bilgiler
Şehirlerarası özel otobüs ağı, ülkenin ulaşım sisteminin bel kemiğidir. Yatar koltuklar ve hostes hizmeti ile donatılmış büyük, konforlu otobüsler, genellikle düzenli olarak tüm büyük nüfus yerleşimlerini birbirine bağlar. Bazı büyük otobüs firmaları, online bilet rezervasyon ve satış sistemi ile tekli koltuk, kulaklık, ücretsiz gazete vb. ile havayolu kalitesinde hizmet sunmaktadır. Atıştırmalık, sıcak yemek, çay, kahve ve son dakika hediyelerinin alınabileceği servis istasyonlarında her üç veya dört saatte bir otobüsler durmaktadır.
Minibüs güzergah ağı, Türkiye’deki öğrenciler için çok önemli bir ulaşım aracıdır. Karayolları boyunca yer alan (birden fazla güzergahın olduğu) şehir ve kasabalara ek olarak, ana yol girişinin olmadığı yerleşim alanlarından geçen güzergahlar da bulunmaktadır. Minibüs ağı ağırlıklı olarak bu mahallelerde yaşayan öğrenciler tarafından kullanılmaktadır; arabalarını veya motosikletlerini kullanmak zorunda kalmadan gidecekleri yere kolayca ulaşabilirler.
Türkiye, ülke genelindeki büyük şehirleri ve kasabaları birbirine bağlayan ve İstanbul Atatürk Havalimanı (IST) ve Ankara Esenboğa Uluslararası Havalimanı (ESB) gibi uluslararası destinasyonları birbirine bağlayan geniş bir demiryolu ağına sahiptir. Yüksek hızlı tren hizmetleri, Türkiye Devlet Demiryolları (TCDD) veya H.
İstanbul ve Ulaşım Hakkında
İstanbul her geçen gün büyüyen bir şehir. İstanbul’un nüfusu 1990’dan bu yana yüzde 5, yüzde 1,7’lik bir büyüme oranıyla arttı. Sakinlerinin yaş ortalaması 28 iken, 15 yaşın altındakilerin sayısı 1990’a göre %15 daha azdır.
Ekonomisine gelince, Avrupa ve Asya’nın en önemli merkezlerinden biridir. Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) göre, Küresel Rekabet Edebilirlik Endeksi (GCI) tarafından ilk 10 küresel şehir arasında yer almaktadır. Bu endeks, rekabet edebilirliği sağlık hizmetleri, iş ortamı, altyapı ve yenilik gibi performans göstergeleri açısından değerlendirir.
İstanbul, Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen, New York veya Londra gibi dünyadaki diğer büyük şehirlere kıyasla çok kapsamlı olmayan bir yeraltı sistemine sahiptir. İstanbul’da şu anda faaliyette olan tek metro hattı sadece 2 km uzunluğunda! Yine de bu hat iki kıtayı birbirine bağlar: Avrupa ve Asya, İstanbul Boğazı’nın altındaki bir tünelle. Bu tünel, insanların havaalanlarında veya sınır geçişlerinde gümrük kontrollerinden geçmek zorunda kalmadan Asya’dan Avrupa’ya seyahat etmelerini sağlayacak.
İstanbul’un Ulaşım Sorunu
İstanbul’da trafik büyük bir sorun ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşanıyor. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.
Sonuç olarak, Sultanahmet’te dolaşmanın en iyi yolu yürüyerek veya otobüs ve tramvaylar dahil toplu taşıma araçlarıdır. En önemli nokta ise İstanbul’da metro sistemi olmamasına rağmen sabah ve akşam yoğun saatlerde şehrin farklı bölgeleri arasında çok sayıda tren seferleri bulunuyor.
Sultanahmet’i gezmenin en kolay yolu yürüyerek. Çoğu ana cadde trafiğe kapalıdır ve ne kadar hızlı yürüdüğünüze bağlı olarak yarımadanın bir ucundan diğer ucuna gitmek sadece 15 dakika sürer. Ayrıca, Ayasofya veya Topkapı Sarayı Müzesi (her ikisi de İstiklal Caddesi’nin dışında) gibi bazı önemli turistik mekanlara doğrudan giden yeraltı geçitlerine sahip birkaç yaya geçidi vardır.
Sultanahmet’i dolaşmak istemiyorsanız, kendi arabanız yerine toplu taşıma araçlarını kullanın. boyunca Sultanahmet’in farklı bölgeleri arasında çalışan birçok otobüs var.