Şehit Serdar Gökbayr Hangi Otobüsler Geçmektedir

Merhabalar, İstanbul ulaşım ağı hakkında bilgilendirme yapmaya devam ediyoruz. Her geçen gün farklı bir durak ve farklı bir otobüs hattı hakkında bilgilendirmelere kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Ulaşımın hızlı bir şekilde yerine gelmesi için tüm soru işaretlerinin cevabına ulaşabilirsiniz. Sizin için Şehit Serdar Gökbayr Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Şehit Serdar Gökbayr Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Şehit Serdar Gökbayr Güzergahındaki Otobüsler

Genellikle Şehit Serdar Gökbayr durağından en fazla geçen otobüs hattı: 79K Otobüs Hattı (Ayazma Konutları) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Şehit Serdar Gökbayr durağından geçerler: 98H Otobüs Hattı (Bakırköy)

İstanbul’un Genel Özellikleri ve Bilinmeyenleri

Türkiye, Avrupa’nın en popüler turizm destinasyonları arasında yer almaktadır. Arkeolojik alanlar, camiler ve saraylar dahil olmak üzere ziyaretçilerine birçok cazibe merkezi sunmaktadır. Ülke ayrıca Avrupa’nın en güzel plajlarından bazılarını sunuyor. Tüm bunlara ek olarak, Türkiye, ülke çapında seyahat etmeyi kolay ve konforlu hale getiren harika bir toplu taşıma sistemine sahiptir.

Şehirlerarası özel otobüs ağı, ülkenin ulaşım sisteminin bel kemiğidir. Yatar koltuklar ve hostes hizmeti ile donatılmış büyük, konforlu otobüsler, genellikle düzenli olarak tüm büyük nüfus yerleşimlerini birbirine bağlar. Bazı büyük otobüs firmaları, online bilet rezervasyon ve satış sistemi ile tekli koltuk, kulaklık, ücretsiz gazete vb. ile havayolu kalitesinde hizmet sunmaktadır. Atıştırmalık, sıcak yemek, çay, kahve ve son dakika hediyelerinin alınabileceği servis istasyonlarında her üç veya dört saatte bir otobüsler durmaktadır.

Yeni Gelenler İçin İstanbul

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay değil. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

İkinci adım, İstanbul’u Ankara ve İzmir’e sırasıyla demiryolu veya karayolu ile Erzurum veya Kars üzerinden bağlamak olacaktır. Ayrıca Belgrad ve Sofya gibi diğer şehirlerle sırasıyla Macaristan veya Romanya’dan geçen güzergahlarla bağlantı planları var. Son olarak, herhangi bir sınırı geçmek zorunda kalmadan Avrupa ve Asya arasında seyahat etmeyi mümkün kılacak, İstanbul’u doğrudan Budapeşte’ye bağlamaya yönelik öneriler var!

İstanbul ve Ulaşım

İstanbul, gezilecek çok yeri olan harika bir şehir. Ancak yukarıdaki haritada da görebileceğiniz gibi, yürüyerek gitmek istemediğiniz bazı alanlar var.

İstanbul’un sadece bir metro hattı ve şehrin bir ucundan diğer ucuna giden birkaç otobüs hattı olduğunu bilmek sizi şaşırtabilir. Ve metro geceleri ve hafta sonları çalışmıyor. Yani herhangi bir yere gitmek istiyorsanız, bir arabaya veya taksiye ihtiyacınız var.

İstanbul’u yürüyerek gezmek isterseniz de kolay değil. Yollar çok kalabalık ve trafik kurallarına ya da yönetmeliklerine uymayan birçok insan var. Tüm bu sorunlardan kaçınmak ve İstanbul’daki tatilinizin tadını olabildiğince çıkarmak istiyorsanız, belki araba kiralamak sizin için daha iyi olur?

 

Leave a Comment

Support