Güvenevler Sitesi Durağı ve Geçen Otobüsler

İstanbul içinde ulaşım hangi hatlardan sağlanıyor? Nasıl bir yol izleniyor? Bu soruların cevaplarını vermeye devam ediyoruz.

Otobüs yolculuğu ile ilgili akılda bulunan tüm soruların cevaplarını veriyoruz. Sizin için Güvenevler Sitesi Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Güvenevler Sitesi Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Güvenevler Sitesi Güzergahındaki Otobüsler

Genellikle Güvenevler Sitesi durağından en fazla geçen otobüs hattı: 78C Otobüs Hattı (Fenertepe) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Güvenevler Sitesi durağından geçerler: 78FB Otobüs Hattı (Birlik Mahallesi)

İstanbul Hakkında Bilinmeyenler

Türkiye’de toplu taşıma sistemini kart adı verilen akıllı kart ile kullanabilirsiniz. Kart, ihtiyaçlarınıza ve durumunuza bağlı olarak farklı tiplerde mevcuttur. Uçak, otobüs, tren, minibüs (dolmuş veya minibüs) ve metro (büyük şehirlerde) gibi çeşitli ulaşım araçları bulunmaktadır. Öğrencilerin şehir içi ve şehirler arası ulaşımda özel indirim hakkı vardır.

Şehirlerarası özel otobüs ağı, ülkenin ulaşım sisteminin bel kemiğidir. Yatar koltuklar ve hostes hizmeti ile donatılmış büyük, konforlu otobüsler, genellikle düzenli olarak tüm büyük nüfus yerleşimlerini birbirine bağlar. Bazı büyük otobüs firmaları, online bilet rezervasyon ve satış sistemi ile tekli koltuk, kulaklık, ücretsiz gazete vb. ile havayolu kalitesinde hizmet sunmaktadır. Atıştırmalık, sıcak yemek, çay, kahve ve son dakika hediyelerinin alınabileceği servis istasyonlarında her üç veya dört saatte bir otobüsler durmaktadır.

İstanbul’a İlk Kez mi Geliyorsunuz?

İstanbul her anlamda çok ilginç bir şehir. Şehir 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

Böyle büyük bir altyapı projesinin inşası herhangi bir ülke için emsalsizdir, ancak daha önce Paris ve Londra gibi diğer şehirler tarafından başarı ile yapılmıştır. Metro sistemi bu şehirler tarafından da başarıyla kullanılmıştır ancak İstanbul’un yukarıda bahsedilenlerden farklı bir coğrafi konuma sahip olacağını da unutmamak gerekir; bu nedenle benzersiz coğrafyası ve topografyası nedeniyle (yani yedi tepe var) bu kadar geniş bir ağ oluşturmak daha zor olacaktır.

İstanbul ve Ulaşım

Toplu taşıma kullanmanız şiddetle tavsiye edilir. İstanbul’daki toplu taşıma sistemi kapsamlı ve güvenilirdir.

İstanbul’da trafiğin büyük bir sorun olduğunu ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşandığını unutmayın. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.

 

Leave a Comment

Support