Sizden aldığımız güç ile ulaşım ağı ve merak edilen tüm soru işaretlerinin cevabına ulaşabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız adresimizden detaylı bir şekilde bilgilendirmeye ulaşabilirsiniz.
Hangi otobüs hangi duraktan geçer? Sizin için Hayırlıoğlu Cami Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.
Not: Aşağıda verdiğimiz Hayırlıoğlu Cami Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.
Hayırlıoğlu Cami Durağına Gelen Otobüsler?
Genellikle Hayırlıoğlu Cami durağından en fazla geçen otobüs hattı: 78C Otobüs Hattı (Fenertepe) olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bunun dışında bu otobüs hatları da Hayırlıoğlu Cami durağından geçerler: 79KT Otobüs Hattı (Kayabaşı Kiptaş)
İstanbul Hakkında Kısa Kısa Bilgiler
İstanbulkart, tüm toplu taşıma araçlarında, otobüs, tramvay, vapur ve metrolarda, Beyazıt Meydanı (Beyazıt) tramvay durağında ve Topkapı Sarayı tramvay durağında kullanılabilir.
İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.
İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .
İstanbul’a İlk Kez mi Geliyorsunuz?
İstanbul her anlamda çok ilginç bir şehir. Şehir 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.
Böyle büyük bir altyapı projesinin inşası herhangi bir ülke için emsalsizdir, ancak daha önce Paris ve Londra gibi diğer şehirler tarafından başarı ile yapılmıştır. Metro sistemi bu şehirler tarafından da başarıyla kullanılmıştır ancak İstanbul’un yukarıda bahsedilenlerden farklı bir coğrafi konuma sahip olacağını da unutmamak gerekir; bu nedenle benzersiz coğrafyası ve topografyası nedeniyle (yani yedi tepe var) bu kadar geniş bir ağ oluşturmak daha zor olacaktır.
İstanbul’un Ulaşım Sorunu
İstanbul’da trafiğin büyük bir sorun olduğunu ve özellikle köprülerde sık sık tıkanıklık yaşandığını unutmayın. Ayrıca Sultanahmet Meydanı ve bağlantı yollarının çoğunun tramvay ve tur otobüsleri dışında araç trafiğine kapalı olduğunu unutmayın. Sultanahmet’e özel aracınızla gitmeniz tavsiye edilmez. Arabanızı uzak bir yere bırakmanız gerekecek.
Gezinmenize yardımcı olmak için, İstanbul’daki toplu taşıma seçeneklerinin bir listesini burada bulabilirsiniz. Bu hatların çoğu, Pazar günleri ve tatil günlerinde de çalışır (genellikle ücretsiz olduklarında).
Tramvay: Marmaray hattı, Taksim Meydanı’nı Atatürk Havalimanı’na ve Kadıköy, Bakırköy ve Levent (Tuzla dahil) dahil olmak üzere İstanbul’un Anadolu Yakası’nın diğer bölgelerine bağlar. Ayrıca Sultanahmet Meydanı’nı Beyazıt Camii ve Topkapı Sarayı’na bağlar; bu hat günde 24 saat çalışır, bu nedenle İstanbul çevresinde ulaşım ararken her zaman bir seçenek. Tramvay ücreti, şoförden alınırsa 3 TL (15 TL), tramvay durağındaki bilet makinesinden alınırsa 10 TL (40 TL). Biletleri buradan önceden online olarak veya Türkiye’deki herhangi bir kiosktan Vodaf gibi bir uygulama kullanarak cep telefonunuzdan satın alabilirsiniz.