İstoç Yolu Durağından Hangi Otobüsler Geçer?

Herkese selam İstanbul ve ulaşım ağı hakkında detaylı bilgilendirme yapmaya devam ediyoruz.

Ulaşımın hızlı bir şekilde yerine gelmesi için tüm soru işaretlerinin cevabına ulaşabilirsiniz. Sizin için İstoç Yolu Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz İstoç Yolu Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

İstoç Yolu Durağından Geçen Tüm Otobüsler

Genellikle İstoç Yolu durağından en fazla geçen otobüs hattı: 31Y Otobüs Hattı (Toki Ayazma) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da İstoç Yolu durağından geçerler: 78FB Otobüs Hattı (Birlik Mahallesi) ve 146A Otobüs Hattı (Esenkent/Bahçeşehir – Birlik Mahallesi / Ring) ve 76O Otobüs Hattı (Avcılar Cihangir Mah.)ve

İstanbul’un Genel Özellikleri ve Bilinmeyenleri

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

Tek seferlik ücret 1 İstanbulkart’tır. Ayrıca 15 yaşına kadar çocuklara, 23 yaşına kadar öğrencilere, 45 yaşına kadar engellilere ve 70 yaşından büyük emeklilere özel indirimler; kadın grupları için özel bir teklif; hafta içi belirli güzergahlarda ücretsiz yolculuklar; hafta sonları belirli güzergahlarda ücretsiz yolculuklar; yarım saat içinde metro istasyonları arasında ücretsiz transferler; yarım saat içinde tramvay hatları arasında ücretsiz transferler.

Yeni Gelenler İçin İstanbul

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay değil. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

İkinci adım, İstanbul’u Ankara ve İzmir’e sırasıyla demiryolu veya karayolu ile Erzurum veya Kars üzerinden bağlamak olacaktır. Ayrıca Belgrad ve Sofya gibi diğer şehirlerle sırasıyla Macaristan veya Romanya’dan geçen güzergahlarla bağlantı planları var. Son olarak, herhangi bir sınırı geçmek zorunda kalmadan Avrupa ve Asya arasında seyahat etmeyi mümkün kılacak, İstanbul’u doğrudan Budapeşte’ye bağlamaya yönelik öneriler var!

İstanbul’un Ulaşım Sorunu

Sultanahmet Meydanı, İstanbul’un önemli bir ulaşım merkezidir. Ziyaret etmek için önemli bir yer ve etrafta dolaşmak kolaydır. Sultanahmet Meydanı’nda dolaşmanın yollarının bir listesi:

Otobüs: İstanbul’da ulaşımın en popüler yolu otobüs. Şehri dolaşan birçok farklı hat var ve sizi gitmek istediğiniz yere makul bir fiyata götürecekler. Otobüs istasyonları şehrin her yerinde bulunur ve taksi veya metro ile erişilebilir.

Tramvay: Tramvay hatları da Sultanahmet Meydanı’ndan geçerek şehrin diğer bölgelerine bağlamaktadır. Bu yöntem otobüslerden çok daha yavaştır, ancak yol boyunca daha az durak olması ve yolculuğunuzda etrafınızdakileri daha fazla görebilme gibi avantajları vardır.

Tur Otobüsü: Tur otobüsleri de özellikle yaz aylarında Avrupa’nın diğer ülkelerinden ve hatta Kuzey Amerika’dan İstanbul’u ziyaret eden çok sayıda turistin olduğu Sultanahmet Meydanı’ndan geçiyor! Bu otobüsler çok kalabalık olabilir, bu yüzden çok zamanınız yoksa veya aceleniz varsa onları almamak en iyisidir çünkü istediğiniz yere yakın bir yerde durmayabilirler!

 

Leave a Comment

Support