Arif Özçelik Durağından Geçen Otobüsler

Selamlar, İstanbul içinde ulaşım ağı ve durak – otobüs hatları hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Duraklar ve yolculuk seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak için adresimizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Hangi duraktan hangi otobüsün geçtiğini detaylı bir şekilde adresimizde gözlemlemeniz mümkün olmaktadır. Sizin için Arif Özçelik Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Arif Özçelik Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Arif Özçelik Durağına Nasıl Giderim?

Genellikle Arif Özçelik durağından en fazla geçen otobüs hattı: 132 Otobüs Hattı (Akfırat/Tepeören) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Arif Özçelik durağından geçerler: KM18 Otobüs Hattı (Pendik Metro/Yht İstasyonu – Pendik Y.H.T. İstasyonu) ve 132V Otobüs Hattı (Yenidoğan/Sultanbeyli Devlet Hast. – Pendik Y.H.T. İstasyonu)ve

Genel Olarak İstanbul Hakkında Şunları Söylemek Mümkündür

Türkiye’de toplu taşıma sistemini kart adı verilen akıllı kart ile kullanabilirsiniz. Kart, ihtiyaçlarınıza ve durumunuza bağlı olarak farklı tiplerde mevcuttur. Uçak, otobüs, tren, minibüs (dolmuş veya minibüs) ve metro (büyük şehirlerde) gibi çeşitli ulaşım araçları bulunmaktadır. Öğrencilerin şehir içi ve şehirler arası ulaşımda özel indirim hakkı vardır.

Şehirlerarası özel otobüs ağı, ülkenin ulaşım sisteminin bel kemiğidir. Yatar koltuklar ve hostes hizmeti ile donatılmış büyük, konforlu otobüsler, genellikle düzenli olarak tüm büyük nüfus yerleşimlerini birbirine bağlar. Bazı büyük otobüs firmaları, online bilet rezervasyon ve satış sistemi ile tekli koltuk, kulaklık, ücretsiz gazete vb. ile havayolu kalitesinde hizmet sunmaktadır. Atıştırmalık, sıcak yemek, çay, kahve ve son dakika hediyelerinin alınabileceği servis istasyonlarında her üç veya dört saatte bir otobüsler durmaktadır.

İstanbul’un Genel Özellikleri

İstanbul Boğazı dünyanın en önemli su yollarından biridir. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlar, İstanbul’dan geçtiği için İstanbul Boğazı olarak da adlandırılır.

Boğaziçi Köprüsü, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan en önemli köprüdür. 1873-1878 yıllarında Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılmıştır ve Türkiye’nin en iyi sanat eserlerinden biri olarak bilinir.

İstanbul 5.000 km²’nin üzerinde bir alana yayılıyor, bu nedenle dünyanın en sıkışık şehirlerinden biri olduğu için taşınmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıca topografyası toplu taşıma kompleksinin gelişmesini sağlar (İstanbul, Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur). Şu anda İstanbul’da toplu taşımayı geliştirmek için şehirde büyük bir proje yürütülüyor. Bu proje ağırlıklı olarak İstanbul metrosunun geliştirilmesinden ve iki kıta arasındaki bağlantıdan oluşmaktadır. Bu projenin ilk adımı 29 Ekim 2013’te açıldı ve Boğaz’ın altından raylı bir tünel ile Asya ve Avrupa yakaları arasındaki bağlantıya izin verildi.

Neden Toplu Taşıma Kullanmalı?

Sultanahmet Camii, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Arasta Çarşısı Sultanahmet’te bulunmaktadır.

Oraya ulaşmanın en iyi yolu tramvay veya tur otobüsü kullanmaktır (aşağıdaki “Toplu Taşıma” bölümüne bakınız). Taksim Meydanı’ndan Sultanahmet’e yürümek istiyorsanız, Sultanahmet’te kilitli dolap bulunmadığından bagajınızı otelde bırakmak en iyisidir. Tüm dükkanlar ve restoranlar Cuma öğleden sonra kapanır ve Pazar sabahı yeniden açılır.

 

Leave a Comment

Support